Birgit


Ik ben Birgit De Bie, en mijn passie is werken met mensen. Hen de nodige raad en handvaten kunnen geven zodat ze zelf sterker en met de nodige kennis in het leven staan.

Al van in het secundair werd duidelijk dat ik later met mensen wilde werken. Maar wat precies, was nog een vraagteken. Ik heb altijd veel interesse gehad in voeding en beweging. Ik heb jarenlang zelf mijn weg moeten zoeken en worstelde met mijn zelfbeeld en gewicht. Had ik toen de nodige hulp gezocht en gevonden, had mijn leven er zeker anders uit gezien. Ik was altijd heel sportief, maar compenseerde dit ook ruimschoots met mijn calorie-inname waardoor ik zeker niet in een maatje 36 of 38 paste. Dit is wel altijd mijn streefdoel geweest. Nu weet ik dat ik niet gelukkiger zal worden wanneer ik een kledingmaat minder heb. Gelukkig zijn met jezelf en aanvaarden wie je bent, omvat zoveel meer dan enkel de cijfers op de weegschaal en in je kledij. Pas toen ik wist waarom ik at, kon ik terug van eten genieten zonder mij schuldig te voelen.

Ik studeerde voeding- en dieetkunde en specialiseerde me in diabetes(educator), allergieën en intoleranties, eetproblemen, ARFID, baby's en kinderen.  Met deze laatste groepen heb ik ondertussen zelf ook veel ervaring door mama te zijn van een zoon en een dochter. 

Ik wil dat mijn kinderen een gezonde basis hebben, zichzelf graag zien en ook mentaal sterk in het leven staan. Dit wil ik ook graag aan alle kinderen en volwassenen meegeven die ik in mijn praktijk ontmoet. Ondertussen ben ik al meer dan 9 jaar ervaring aan het opdoen om jou te kunnen helpen als: voedingsdeskundige, diëtiste en diabeteseducator.