Echte verhalen


Omdat echt een verschil kunnen maken zo hartverwarmend is, deel ik graag enkele echte uitspraken/verhalen.

Ik had vanaf de eerste afspraak een goed gevoel bij Birgit. We hebben samen mijn eetgewoontes bekeken en ze heeft een eetschema voor mij samengesteld waardoor ik stilletjes aan begon af te vallen. Iets wat echt nooit eerder gebeurde. Ik heb een jaar lang een traject gevolgd en veel bijgeleerd in deze periode. Het ging in eerste instantie niet om het verliezen van gewicht, maar meer om gezonde voeding, bewegen en niet te streng zijn voor jezelf. Nu eet ik bewuster, beweeg ik voldoende en heb ik meer energie!
Kami, 30j

Het is mede dankzij u dat ik geen insuline moet gaan gebruiken. Dit vergeet ik nooit!

M

Dankzij jouw trigger hebben we geleerd anders te eten.. Het is nu zelfs niet een kwestie van vol te houden, het is een manier van eten/leven die we enorm lekker vinden en waar we van genieten met genoeg plaats om af en toe te 'zondigen'.

Ik wil je nog eens bedanken voor alles! Ik voel me veel beter en ben absoluut van plan dit aan te houden.

J

Ze heeft enorm veel heeft aan de gesprekken met u. Die gesprekken geven haar een boost om er voor te gaan.

Dank je wel daarvoor. 

FM

Het is dankzij u dat we vandaag in goede gezondheid verkeren en ik verlost ben van mijn klachten. 

LL

Ik ben slanker, heb meer energie en voel me veel beter en gelukkig!

Voor ik kinderen had, had ik een normaal postuur. Het schommelde af en toe wel, maar ik heb me nooit slecht in mijn vel gevoeld o.w.v. mijn gewicht. Echter, na de geboorte van mijn 2de kind is het helemaal fout gelopen. Ik was veel meer bijgekomen dan tijdens mijn eerste zwangerschap. Na mijn bevalling heb ik er wel wat kilo' s afgekregen, maar ik heb nooit meer mijn gewicht van daarvoor gehaald. Mijn maatje 38 had plaats gemaakt voor een maatje 40. Dat vond ik nog wel oké, ik had tenslotte 2 kindjes op de wereld gezet. Na enkele moeilijke periodes die daarop volgden, ging het alleen maar bergaf. Ik was ook een emo-eter, wat maakte dat ik mijn ongelukkige momenten verwerkte met lekker, maar vooral vettig eten. Kortom, ik liet mezelf volledig gaan. 

Ik had ondertussen wel pogingen ondernomen hoor: Weight Watchers, de gekende shakes, mijn avondeten overslaan, intermittent fasting, ... Alles hielp in het begin wel, maar van zodra je de teugels minder strak hield, vlogen de kilo' s er dubbel en dik terug bij. Enorm frustrerend waardoor ik alle hoop weer snel opgaf. Na mezelf bijna 8 jaar te verwaarlozen, woog ik op het laatst even veel als op het einde van mijn 2de zwangerschap. De maat 40 was een 46 geworden. Shoppen was deprimerend omdat de gewone confectiematen L en XL niet meer pasten. Mijn dochter vroeg me zelfs op een gegeven moment of er terug een baby in mijn buik zat. Toen brak ik en nam ik het besluit om er iets aan te doen.

Op 21 april 2022 had ik mijn eerste afspraak bij Birgit. Dat werd ook de dag dat ik mezelf beloofde om beter voor mezelf te leren zorgen. Het eerste gesprek was nogal confronterend omdat je je eetgewoonten moest bespreken, maar anderzijds heel bemoedigend. Birgit gaf meteen aan dat ze zich niet baseert op het cijfer van je BMI, je niet naar de fitness stuurt om jezelf af te peigeren, maar je in eerste instantie terug gezonder moet leren eten. Ze stuurde me terug op pad met een eerste doel: meer water drinken en een half uur per dag bewegen. Tegen de volgende afspraak ging ze een schema voor me opstellen en voor ze me liet vertrekken zei ze tegen mij: 'Wees lief voor jezelf!'. Ik begon onmiddellijk met wandelen (10000 stapjes per dag was mijn doel), gaf mijn cola zero verslaving op en begin minstens 2 liter water per dag te drinken. Dat had al meteen een positief effect want ik was al een beetje gewicht kwijt tegen mijn 2de afspraak. 

Die 2de afspraak had Birgit ook een eetschema voor me opgesteld waarin ze rekening had gehouden met mijn eetgewoonten. Ik stond er van versteld dat ik regelmatig mocht eten. Honger heb ik dus nooit geleden. En er is ruimte om jezelf af en toe iets lekkers te gunnen. Dat was ook mijn doel, ik wil eraan werken, maar mijn sociaal leven mag en niet volledig onder lijden. Ik wil af en toe nog kunnen genieten op restaurant, een wijntje op café etc. Maar ik moest leren om de juiste keuzes te maken. Nu zijn we intussen bijna een half jaar verder en kan ik met veel trots zeggen ook 15 kilo lichter. Ik sta er nog steeds van versteld dat het mij gelukt is. Ik weet dat ik het volledig aan mezelf te danken heb, maar ik had het nooit klaargespeeld zonder Birgit' s hulp. Bij elke nieuwe afspraak stelde ik me een doel voor ogen wat me enorm motiveerde om door te zetten. Iedere keer wanneer ik het moeilijk kreeg, stond zij klaar met de nodige tips en bemoedigende woorden. Ze luistert en benadrukt ook steeds het positieve. Nu helpt ze me enorm om de juist mindset te vinden om mijn huidig gewicht op peil te leren houden. Ik ben al enorm blij met dit resultaat, maar ik wil nog even doorzetten om er nog enkele kilo'tjes af te krijgen.

Ik heb nog geen seconde spijt gehad dat ik de stap heb gezet om me door haar te laten bijstaan. Ik kan het iedereen aanraden! In plaats van een duur fitnessabonnement aan te schaffen, laat je begeleiden door een goede diëtiste zoals Birgit. Leer weer gezond eten en ga vooral veel wandelen! Je slankt niet alleen af, je krijg veel meer energie, je voel je beter en heel gelukkig. Mijn kinderen zeiden onlangs nog: 'Mama, je ziet er goed uit!' Daar doe ik het voor!

HVS