IK KAN JE HELPEN BIJ ...


Voeding vanaf het begin en voor het hele gezin

Borstvoeding of flesvoeding? Loopt er iets niet zoals jij het wilt/verwacht? Merk je bepaalde ongemakken of symptomen bij je baby/kind? Als professional in kinderen van 0 tot 16 jaar en mama, help ik je met het nodige advies en zorg ik mee voor de beste start in het leven van je kind en die van jou als mama of papa.

Eetproblemen/stoornis (ASS/selectief eten/ARFID)

Je worstelt al lang met bepaalde problemen en je sociale leven, dagelijks functioneren en/of voedingsinname lijdt hieronder? Je kind is heel kieskeurig (selectief eten), angstig of heeft moeite met de overgang van vloeibaar naar stukjes? Maaltijden voelen aan als een strijd telkens weer opnieuw? Je kind verliest gewicht en/of heeft een groeiachterstand. Herkenbaar? Blijf hier niet mee zitten. Ik heb ervaring met eetproblemen en ben gespecialiseerd in ARFID. Hierbij heb ik vooral ervaring met kinderen en jongeren.

Eetproblemen vragen vaak een multidisciplinaire aanpak. Afhankelijk van de vraag, wordt er binnen de praktijk een team gevormd (psycholoog, logo, arts, ...) om jou of je familielid zo goed mogelijk te omkaderen. 

Overgewicht en obesitas

Wil je graag een gezonder gewicht? Heb je het gevoel dat je nog een lange weg hebt te gaan en echt al van alles hebt geprobeerd? Laat de moed niet zakken en contacteer mij. We gaan op zoek naar de oorzaak van jouw eetgedrag en pakken dit aan. We kijken samen wat we kunnen bereiken en stellen een realistisch doel en plan op. Ik heb de eer om mee te werken aan vele succesverhalen. Ik ben zeker dat het jou ook zal lukken! Kinderen tussen 2 en 17 jaar hebben recht op een extra terugbetaling bij voorschrift van een arts.

Allergieën en intolerantie's

Heb je het gevoel dat er iets niet klopt en je lichaam of dat van je kind reageert op bepaalde voedingsmiddelen? Heb je een diagnose van een allergie of intolerantie, maar weet je niet waar te beginnen? Je volgt reeds een dieet vrij van de stoffen waarop je reageert, maar komen de klachten  of reacties toch nog regelmatig terug? Dan kan ik je verder in de goede richting sturen. Ik ondersteun je bij het bepalen van de diagnose en begeleid je bij een aangepast voedingspatroon.

Diabetes

Zijn je bloedsuikerwaarden te hoog, maar heb je nog geen diagnose van diabetes? Heb je diabetes en moet je medicatie nemen? Wordt jouw diabetes behandeld met injecties? Zowel je gewicht als bloedsuikerwaarden onder controle houden zijn belangrijk. Heb je vragen over je medicatie of andere zorgen? Als diabeteseducator ben ik de persoon die je wegwijs maakt en helpt bij alles wat hiermee te maken heeft. Indien je in een voor- of zorgtraject zit, heb je recht op enkele terugbetaalde sessies per jaar.